Vier Euro NCAP-sterren voor Peugeot 308 en Opel Astra

Euro NCAP heeft de veiligheidsvoorzieningen en de botsbestendigheid van de Kia EV6, Mercedes-Benz C-klasse, Volvo C40 Recharge en van de Volkswagen Multivan beoordeeld met de maximale score van vijf sterren. De nieuwe Peugeot 308 en Opel Astra behoorden niet tot deze gelukkige club, de twee nieuwe compacte middenklassers van Stellantis sleepten allebei vier sterren binnen.
De Peugeot 308 en Opel Astra werden door NCAP bekritiseerd om de ‘marginale bescherming’ van de borstkas van middelgrote en kleine bestuurders tijdens aanrijden van opzij en van voren. Het ontbreken van een airbag tussen de voorstoelen was ook een van de redenen waarom het Stellantis-duo niet met de maximale score huiswaarts keerden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.