Pagani's Huayra-opvolger betrapt

Pagani gaf onlangs een eerste designschets vrij van de auto die de in 2011 geïntroduceerde Huayra gaat vervangen. De nieuwe Pagani gaat vooralsnog onder werktitel C10 door het leven. Stamvader Zonda verscheen aanvankelijk als Zonde C12 ten tonele en had net als de Huayra een machtige V12 van Mercedes-Benz achter de voorstoelen liggen. Of werktitel ‘C10’ betekent dat de Huayra-opvolger een V10 krijgt? Welnee, ook de nieuwe Pagani krijgt naar verluidt gewoon weer een twaalfcilinder uit het Duitse AMG-magazijn.
Pagani Zonda
De nog uitgebreid met camouflagemateriaal bedekte Pagani C10 op deze foto’s laat een stel interessante details zien. Net als voorgangers Zonda en Huayra krijgt de ‘C10’ op flinterdunne gebogen stokjes bevestigde zijspiegels en een set van vier bij elkaar geplaatste knalpijpen midden in de achterkant. Opvallend zijn de achterlichten. De C10 lijkt net als de Zonda namelijk aan weerszijden van de kont boven elkaar geplaatste ronde achterlichten te krijgen. Met het opvallend vormgegeven inzittendencompartiment lijkt Pagani ook meer invloeden van de Zonda in het ontwerp van de C10 te verwerken.
Pagani stelt de productieversie van de C10, die mogelijk nog een andere naam krijgt, in september voor. De auto debuteert als coupé maar krijgt later ook een open Roadster-versie naast zich.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy