Alpha Rex: elektrische retro-SUV

Eind 2020 presenteerde het toen nog onbekende Alpha Motor Corporation zijn eerste beoogde model: de Ace Coupé. Die elektrische coupé met opvallend retrodesign zou bepaald niet de enige puur in digitale vorm bestaande auto van de Amerikaanse start-up blijven. Zo volgden later onder meer de Jax, de Alpha Wolf en diverse derivaten daarvan en de Saga. Een elektrische SUV-achtige had Alpha Motor Corporation nog niet, maar ook dat kopje kan het bedrijf nu afdekken.
Alpha Motor Rex
Maak kennis met de Alpha Rex, een 4,83 meter lange en 1,72 meter hoge elektrische SUV die net als zijn automobiele broertjes en zusjes oogt alsof hij is weggereden uit een ander tijdperk. De vierzitter heeft grote, Wrangler-achtige voorschermen en uitgeklopte achterste wielkasten waar offroadrubber van BF Goodrich onder is gehuisvest. De hoekige Rex heeft een reservewiel achterop en is zowel met softtop als met een hardtop aan het digitale bestaan voorgesteld. Meer klassieke designelementen zijn de eenvoudige rechthoekige zijspiegels, de portiergrepen en het complete interieur van de Rex.
Alpha Motor
Uitgebreide technische gegevens meldt Alpha Motor Corporation nog niet, al geeft het wel aan dat de auto afhankelijk van de aandrijflijn een elektrische actieradius van zo’n 400 tot 450 kilometer moet hebben. Alpha Motors spreekt van een vierwielaangedreven versie met twee elektromotoren en van een achterwielaangedreven versie met een enkele elektromotor. Een sprint vanuit stilstand naar een snelheid van 97 km/h (60 mph) moet de vierwielaangedreven variant in 6,2 seconden kunnen afleggen.
Is de Rex dan niets dan de zoveelste losse flodder van Alpha Motor Corporation? Zou kunnen, maar het bedrijf lijkt iets levensvatbaarder te zijn dan voorheen. Alpha Motor Corporation heeft een intentieverklaring ondertekend met UHI, een in Detroit gevestigd bedrijf dat Alpha moet helpen bij de ontwikkeling van zijn auto’s en mogelijk zelfs de productie ervan op zich gaat nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy