Vernieuwde Circuit Zandvoort binnenkort te zien op Street View

Google Street View bestaat alweer vijftien jaar en er zitten enkele vernieuwingen in het vat. Het meest opvallend: eindelijk worden er nieuwe beelden gemaakt van Circuit Zandvoort. De huidige Street View-foto’s van het circuit stammen uit 2010, dus dat kan geen kwaad. Zeker omdat het circuit in 2019 flink op de schop ging in de aanloop naar de eerste GP sinds 1985. Onder meer de Hugenholtz-bocht en de Arie Luyendijkbocht (voorheen ‘Bos Uit’) zijn nu behoorlijk anders. Ook de bebouwing rond het circuit is op diverse punten veranderd. Max Verstappen wist de eerste GP op het vernieuwde circuit vorig jaar september op zijn naam te schrijven. Google zal deze week het circuit over gaan voor de nieuwe beelden, zo meldt NU.nl.
In de afgelopen vijftien jaar legden de Street View-auto’s maar liefst 16 miljoen kilometer af, om in totaal ruim 220 miljard beelden te maken en een groot deel van ’s werelds wegen vast te leggen. In Nederland begon men in 2009. Op veel plekken kun je daarom in de browser op Street View al ‘historische’ Street View-beelden zien. Dit wordt nu ook mogelijk op Android en iOS. Zo kun je als het ware ’tijdreizen’, door te schakelen tussen beelden uit verschillende jaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.