Russische oud-minister nieuwe CEO AvtoVaz

De raad van bestuur van AvtoVaz heeft Maxim Sokolov aangewezen als nieuwe topman. De 53-jarige Sokolov was tussen 2012 en 2018 Minister van Transport en mag zich nu over het moederbedrijf van Lada ontfermen.
Sokolov vervangt voormalig AvtoVaz-topman Nicolos Maure die medio 2021 officieel aantrad als CEO van AvtoVaz. Sokolov krijgt de zware taak om voor Lada nieuwe modellen te ontwikkelen op Russische platforms, auto’s die volledig opgebouwd moeten worden uit Russische componenten. Momenteel zijn vrijwel alle modellen van Lada – met uitzondering van de Niva’s – gebaseerd op producten van Renault en Dacia. Lada geeft aan dat het volledig onafhankelijk worden van geïmporteerde onderdelen een complexe opgave is, maar – natuurlijk – vertrouwen heeft in de kwaliteiten van Sokolov.
Groupe Renault schrijf eerder in mei zijn meerderheidsbelang van bijna 68 procent in AvtoVaz over naar NAMI, het Russische Centrale Onderzoek- en Ontwikkelingsinstituut voor auto’s en aandrijflijnen. Gelijktijdig zette Renault Group een streep door zijn Renault Russia en daarmee nam de Franse autogroep afscheid van al zijn Russische ondernemingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.