Polestar: vanaf 2026 in 5 minuten 160 kilometer bijladen

StoreDot heeft batterijtechnologie in ontwikkeling die het mogelijk moet maken om accu’s van elektrische auto’s razendsnel op te kunnen laden. Het bedrijf mikt erop dat zijn techniek in 2024 rijp is om 160 kilometer bij te kunnen laden in slechts 5 minuten. In 2028 moet 160 kilometer bijladen al in 3 minuten kunnen en in 2032 wordt die laadtijd naar verwachting met nog een minuut ingekort. StoreDot zegt onder meer gebruik te maken van silicium om snelladen mogelijk te maken.
Polestar en StoreDot zeggen samen te onderzoeken hoe de technologie van StoreDot in de toekomst toegepast kan worden in elektrische auto’s van Polestar. Thomas Ingenlath, topman van Polestar, geeft aan dat het zomaar zou kunnen dat modellen van Polestar al vanaf 2026 profiteren van de snellaadtechniek van StoreDot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.