Elektrische Nissan Ariya op 27.000 kilometer lang avontuur

In maart 2023 vertrekt de Schotse avonturier Chris Ramsey aan een bijzondere tocht. Ramsey gaat per elektrische Nissan Ariya van de noord- naar de zuidpool rijden. Waarom? Dat vragen wij ons ook af, maar de durfal wil de eerste persoon ter wereld zijn die deze tocht per auto maakt.
De ruim 27.000 kilometer lange voert Ramsey en zijn team dwars door Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en komt onderweg heftige gebrergten, zandduinen en bevroren gebieden tegen. De temperaturen schommelen gedurende de trip dan ook tussen de -30 en 30 graden celsius.
Nissan
Uiteraard wordt de Nissan Ariya voor de pittige onderneming behoorlijk aangepast. De elektrische SUV krijgt een aangepast onderstel, een lichtbalk op het dak en speciale wielen met daaromheen – afhankelijk van de locatie – speciale banden. Het is niet de eerste keer dat Ramsey met een Nissan op avontuur gaat. In 2015 reed hij met een Leaf met 24 kWh accu van John O’Groats in het verre noorden van Schotland naar Land’s End in Cornwall en maakte tijdens die trip alleen gebruik van publieke laadpunten. Twee jaar later legde Ramsey samen met zijn vrouw tijdens de Mongol Rally in 56 dagen 16.000 kilometer af in een Nissan Leaf (foto 4). Ramsey’s team was het eerste team dat de Mongol Rally in een elektrische auto verreed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy