Bentley Azure: nieuwe uitvoering met focus op comfort

Bij Bentley Azure denk je ongetwijfeld aan de statige cabrioletversie van de Arnage uit 2006, of aan de open Continental R die de naam in de jaren 90 al droeg. Bentley haalt de naam nu uit de mottenballen voor een iets minder spannende maar toch zeker relevante aanvulling op zijn bestellijst. Het gehele gamma, van de Continental GT tot de Bentayga EWB, wordt leverbaar als Azure. Waar de Speed-versies – zoals de naam al aangeeft – gericht zijn op sportief rijden, zet Bentley met Azure in op een zo hoog mogelijk comfort.
Iedere Bentley krijgt als Azure standaard onder meer Dynamic Ride, dat de koets zo vlak mogelijk houdt in de bochten. Je neemt plaats op weelderig beklede en tot 22-voudig verstelbare stoelen, uiteraard met stoelverwarming en -koeling. Assistentiesystemen zoals adaptieve cruisecontrol, Lane Assist, Traffic Asssist en Bentley Safeguard zijn vanzelfsprekend van de partij, evenals een head-up display. Bentley zegt verder extra werk gemaakt te hebben van de ‘noise cancellation’ om het zo stil mogelijk te krijgen in de auto.
Je hebt bij de Azure-uitvoering verder voor de afwerking in het interieur de keuze uit drie nieuwe houtsoorten, met volgens Bentley rustgevende kleuren om de prikkels verder te verminderen. Voor de lederen bekleding, met daarin een met de hand gestikt ruitpatroon, is er de keuze uit 15 verschillende kleuren met standaard contrasterende stiksels. Uiteraard kleuren die je volgens Bentley ook niet snel zullen overprikkelen.

Is daarmee het verhaal rond? Zeker niet: je kunt de Azure-versies herkennen aan hun Azure-badges op én in de auto, evenals een breed  scala aan verchroomde accenten. Het perfecte tegengif voor de gitzwarte aankleding die we steeds vaker op luxe auto’s zien en waar Bentley ook bekend mee is. Ook komen er nieuwe tienspaaks 22-inch wielen beschikbaar. De Flying Spur Azure en de Continental GT Azure krijgen standaard een panoramadak, waarbij die van de Flying Spur deels te openen is. Nederlandse marktinformatie is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.