Olymp: nieuw merk met EV’s én waterstofauto’s

Het aantal start-ups dat naast elektrische auto’s ook modellen met een brandstofcel aan boord wil gaan voeren neemt gestaag toe. Ook vandaag maken we weer kennis met een dergelijke nieuwe speler. We heten welkom: Olymp.

Olymp is een nieuw merk dat naar eigen zeggen zijn thuisbasis in zowel Wenen, München als Athene heeft liggen. Olymp gaat zich volledig storten op elektrische modellen en waterstofauto’s en belicht direct zijn beoogde modellengamma.
Zo laat Olymp al een afbeelding zien van de Ares, een zo’n 4,8 meter lange SUV die wat formaat betreft vergelijkbaar is met auto’s als de nieuwe Mazda CX-60. De Ares moet minimaal 600 kilometer elektrisch kunnen rijden en zijn niet nader gespecificeerde accupakket moet in slechts 20 minuten van 10 tot 80 procent van zijn capaciteit vol te laden zijn. Z’n topsnelheid: 160 km/h. De Olymp Ares heeft een opvallend front met daarin een brede zwarte strook en scherp …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.