Aantal bestuurders onder invloed van drugs fors gestegen

Steeds meer automobilisten worden betrapt op rijden onder invloed van drugs, blijkt uit cijfers van de Korpsleiding die door NU.nl zijn opgevraagd.

In 2017 werden in totaal 1.834 proces-verbalen opgemaakt vanwege drugs in het verkeer en vorig jaar waren dat er al ruim 13.000. De forse stijging kan deels worden verklaard door een nieuwe werkwijze van de politie. Sinds 2017 gebruiken agenten een speekseltest die kan aantonen of er drugs in het spel zijn. Die test wordt altijd opgevolgd door bloedonderzoek voor bevestiging. De stijging ligt in ieder geval niet aan meer testen. De controles zijn volgens de politie het afgelopen jaar niet geïntensiveerd, hoewel niet wordt bijgehouden hoeveel speekseltests er zijn afgenomen. “We hebben de capaciteit niet om die controles uit te breiden”, licht een woordvoerder toe.
De afgelopen jaren leek de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.