Eerste rijtest Lexus RZ450e – zo rijdt elektrische Lexus met Knight Rider-stuur

Voordat we later dit jaar de Lexus RZ 450e op de openbare weg uitgebreid aan de tand kunnen voelen, kregen we nu alvast de kans om op het circuit ParcMotor Castelloli in Spanje met een prototype te rijden. We wilden vooral eens ervaren hoe het is om met steer-by-wire een bocht te nemen.

Na een voorzichtige eerste, niet al te succesvolle poging met de UX 300e Electric pakt Lexus de zaken nu voortvarender aan met een auto die vanaf de tekentafel als EV is ontwikkeld: de RZ 450e. Het laat zich niet zo moeilijk raden dat dit een zustermodel is van de Toyota bZ4X, zoals bijvoorbeeld de Toyota Camry en Lexus ES ook veel gemeen hebben.
Langer en breder dan Toyota bZ4X
De RZ is 11 centimeter langer en iets breder dan de Toyota, de wielbasis is met 2,85 m gelijk, de batterij heeft dezelfde capaciteit en de voorste motor levert in beide gevallen 204 pk. Tot zover de overeenkomsten, want van een premiummerk als Lexus mogen we op alle vlakken meer verwachten. Een louter …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.