Eerste rijtest Kia Niro – zo rijdt opvolger zeer populaire cross-over

De Kia Niro veroverde een plek in de verkooplijsten die niet zo lang geleden was voorbehouden aan de middenklassers van Opel, Volkswagen, Renault en Peugeot. De tweede generatie heeft dus grote schoenen om te vullen. Hij komt deze zomer, maar wij kunnen alvast rijden met een vroeg exemplaar. Een hybride, want ook de nieuwe komt weer met keus uit diverse aandrijflijnen.

Voor ons staat de nieuwe Kia Niro en het is meteen duidelijk dat de ontwerpers meer moed en durf tonen met dit model dan met zijn voorganger. Met name de contrasterende C-stijl springt in het oog als stijlkenmerk. Bovendien zit er in die C-stijl een doorkijkje als je langs de auto kijkt: heel geinig. Die eerste Niro-generatie heeft belangrijk werk gedaan voor Kia en heeft de cross-over (hij zit tussen een hatchback en een SUV in) een toppositie gegeven in de Nederlandse verkooplijsten. In vergelijking met zijn opvolger oogt het oude model echt veel conservatiever. Dat ontwerp kende weinig poespas en een vorm waarvan je je kon afvragen of Nederlandse kopers, die zo gek zijn op stationwagons …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.