Deze Nissan Leaf heeft twee elektromotoren en dat smaakt naar meer

De Ariya is de eerste vierwielaangedreven EV van het Nissan-gamma. Nissan maakt zich er niet makkelijk van af en komt met e-4orce, een naar eigen zeggen geavanceerd elektrisch vierwielaandrijvingssysteem met een aantal unieke eigenschappen. In een aangepaste Leaf mogen we er alvast even aan proeven.

‘We call it the super-Leaf”, vertrouwt de ingenieur van dienst ons toe. Dat belooft wat. De Leaf in kwestie ziet er met zijn grijs-zwarte koetswerk en bronskleurige wielen onder ‘gepopnagelde’ wielkast­verbreders alvast een stuk stoerder uit dan een regulier exemplaar. Hij is ook serieus veel sneller, want dit is de enige door Nissan gebouwde Leaf met niet één, maar twee elektromotoren aan boord. Dubbel zoveel vermogen dus, maar net als het uiterlijk is dat eigenlijk bijzaak. We zijn hier namelijk niet voor de snelheid, maar voor de manier waarop het vermogen op de weg wordt gebracht.
Demonstratievoertuig
De Leaf fungeert als demon­stratievoertuig voor Nissans elektrische …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.