Kia XCeed – Back to Basics

Het ruiger ogende broertje van de Kia Ceed, de XCeed, is sinds 2019 op de markt. Toch lukte het de cross-over tot op heden niet om een plekje te bemachtigen in deze rubriek. Tijd om daar verandering in te brengen en te bekijken wat de XCeed biedt voor zijn basisprijs van ruim 28 mille.

Kia XCeed 1.0 T-GDi ComfortLine
€28.395
Op de prijslijst van de XCeed staan vier verschillende aandrijflijnen. Aan de onderkant staat de 1.0 T-GDi met 120 pk. Deze driecilinder turbo is altijd gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Wel kun je alle leverbare uitvoeringen bestellen in combinatie met deze krachtbron. Het basismodel Comfortline is alleen verkrijgbaar in combinatie met de 1.0 T-GDi. Alle overige motoren op de prijslijst, de 1.5 T-GDi, 1.5 T-GDi MHEV DCT7 en de 1.6 T-GDi, zijn leverbaar vanaf de DynamicLine of DynamicPlusLine. Dat maakt ook dat het prijsverschil tussen de instapversies van de 1.0 T-GDi en de 1.5 T-GDi van 160 pk behoorlijk groot is. Die laatste is er namelijk …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.