Is VinFast een automerk om in de gaten te houden?

Vinfast is een nieuw automerk dat als een duveltje uit een doosje komt. We gingen naar Vietnam om kennis te maken met Vinfast dat ook naar Europa komt.

De automobielindustrie is nog geen anderhalve eeuw oud. Gedurende die jaren was de opstanding van een nieuw merk iets uitzonderlijks. Met de opkomst van nieuwe economieën in combinatie met de energietransitie, de grootste revolutie in de autowereld tot nu toe, schieten ze tegenwoordig echter als paddenstoelen uit de grond. Veel debutanten staan vanuit het schijnbare niets ineens op een beurs met een karrenvracht aan modellen, ambities en beloften, om niet zelden daarna weer in de vergetelheid te verdwijnen. Sommige weten daadwerkelijk een beginnetje, of soms zelfs indruk te maken. Veel van die nieuwkomers komen uit China, een land waarvoor we – als het op auto’s aankwam – nog niet zo gek …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.