‘Tesla toch niet naar Indiase markt’

Het plan van Tesla om de Indiase markt op te gaan wordt in de ijskast gezet. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Tesla onderhandelde met de Indiase overheid voor lagere importtarieven, maar naar verluidt is dat niet gelukt.

Tesla onderzocht de afgelopen maanden vastgoedmogelijkheden in de steden New Delhi, Mumbai en Bangalore, maar daar is het merk nu volgens de bronnen mee gestopt. Bepaalde werknemers hebben ‘andere taken’ gekregen. Dat Tesla nu opeens de stekker uit de toetreding tot India trekt en zijn strategie wijzigt, heeft volgens de bronnen vooral te maken met de grote vraag naar Tesla’s elders in de wereld en de impasse over de importtarieven. Topman Elon Musk zei in januari nog dat Tesla ‘veel uitdagingen met de Indiase overheid’ over de verkoop van auto’s in het land moest uitwerken.
De Indiase overheid wil namelijk dat Tesla in India gaat produceren voordat de importtarieven omlaag gaan. Dat levert …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.