Rover 216 Coupé (1993) – Liefhebber Gezocht

Het merk Rover roept voornamelijk associaties op met nette, ietwat pretentieloze auto’s. Deze inmiddels zeldzame Rover 216 Coupé laat echter een andere kant van het merk zien.

Bij het zien van de achterbumper en de spoiler van deze 216 Coupé ligt de link met ‘Halfords-tuning’ al gauw op de loer. Toch is dat niet het geval, want deze onderdelen waren origineel leverbaar bij Rover! De wielen ogen niet origineel, maar ze staan de blauwgroene coupé eigenlijk best goed. Hetzelfde geldt voor de dubbele uitlaat rechtsonder de achterbumper. De uitsparing is eigenlijk bedoeld voor een enkele uitlaat. Hoe sportief de buitenkant van de 216 oogt, zo bedaagd gaat het er binnenin aan toe. Weliswaar zit je op sportstoelen met dikke wangen, maar je kijkt uit over een dashboard met een laagje …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.