Hoe Scout via een dieselschandaal een Volkswagen-merk werd

De Volkswagen Group komt met een nieuw EV-merk voor de Verenigde Staten, dat het Scout doopt. Die merknaam kreeg Volkswagen in handen met een beetje ‘hulp’ van een dieselschandaal. Nee, niet het dieselschandaal waar je nu ongetwijfeld aan denkt.

Donderdag maakte de Volkswagen Group bekend dat het onder de merknaam Scout elektrische SUV’s en pick-ups gaat ontwikkelen en aan de man brengen in Amerika. De naam Scout was in de Verenigde Staten een begrip in de jaren 60, 70 en 80. Dat was namelijk de naam van een populaire offroader van het bedrijf International Harvester. Volkswagen kan natuurlijk niet zomaar die naam gebruiken, want daar heeft het de merkrechten voor nodig. Die verwierf het met de overname van Navistar International, dat eigenaar was van de Scout-naam. Navistar ontstond in 1986 uit International Harvester, of …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.