General Motors: ‘Kunnen terugkeren in Europa met EV’s’

General Motors is sinds het verkopen van Opel niet meer actief in ons werelddeel, maar wellicht komt daar op den duur verandering in. CEO Mary Barra ziet namelijk kansen nu het concern steeds meer doet met elektrisch rijden.

De markt voor elektrische auto’s is in Europa, zeker in ons deel van het continent, razendsnel aan het groeien. Kennelijk steekt het General Motors enigszins dat het er niet bij is om een graantje mee te pikken. Met het verkopen van Saab, het terugtrekken van Chevrolet en de verkoop van Opel (en Vauxhall) aan Groupe PSA trok GM zich immers stapje voor stapje terug en nu is het hier alweer grofweg vijf jaar niet meer grootschalig vertegenwoordigd. De Chevrolet Corvette en Cadillac XT4 vormen de bijzondere uitzonderingen. De Europese vraag naar EV’s beweegt Barra echter tot een heroverweging.
In gesprek met de Detroit Free Press doet de topvrouw hier een boekje over open: “…we …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.