Autosector nog huiverig, maar in 2023 mogelijk overschot aan chips

Het wereldwijde chiptekort houdt de auto-industrie volgens enkele grote spelers nog wel even in zijn greep. Tegelijkertijd verwacht een marktonderzoeker dat er mogelijk volgend jaar al een overschot aan chips zal zijn.

Wie nu een nieuwe auto bestelt, moet soms buitengewoon lang wachten tot deze geleverd wordt. Naast de misgelopen productie door lockdowns en de door de oorlog in Oekraïne veroorzaakte tekorten aan sommige onderdelen is het chiptekort uiteraard een belangrijke boosdoener. Volkswagen houdt rekening met een tekort aan microchips tot in 2024, Stellantis verwacht dat het in ieder geval nog tot in volgend jaar een probleem zal zijn. Een analist van het Amerikaanse …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.