Sneller laden voor Mazda MX-30

Er zijn wat kleine updates voor de elektrische Mazda MX-30. Dan hebben we het over uiterlijkheden, maar vooral over een driefasenlader én een hoger snellaadvermogen.

De elektrische Mazda MX-30 is een goed, fijn ding, maar ook een EV met stevige handicaps. Hij komt simpelweg niet zo ver op een volle accu (200 km) en heeft dankzij een éénfasenlader ook nog relatief veel tijd nodig om de kleine accu weer vol te krijgen.
Aan de actieradius verandert voorlopig niets, maar de laadsnelheid wordt wel op alle mogelijke manieren verhoogd. Allereerst monteert Mazda een driefasen-boordlader, waardoor de bekende 11 kW in beeld komt aan de laadpaal op straat, op het werk of thuis. Ook aan de snellader is de Mazda nu sneller ‘vol’, dankzij een snellaadvermogen dat van 40 naar 50 kW gaat. Nog steeds bepaald geen record, maar voor een auto met een accucapaciteit van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.