Scout wordt nieuw Amerikaans EV-merk van Volkswagen

De Volkswagen Group krijgt er een merk bij: Scout. Onder die naam gaat men volledig elektrische pick-ups en SUV’s aan de man brengen in Noord-Amerika. Voor de Amerikanen is de naam Scout een oude bekende.

In Amerika zijn ze maar wat gek op SUV’s en vooral op pick-ups, dus niet gek dat er daar inmiddels ook al een aardig scala aan elektrische alternatieven opduikt. Denk aan de GMC Hummer EV, Tesla Cybertruck, Ford F-150 Lightning en de Rivian R1T. De Volkswagen Group wil graag een graantje van deze markt meepikken en richt daarom Scout op. Een compleet nieuw merk voor de Amerikaanse markt, dat zijn naam ontleent van de International Harvester Scout, een Amerikaanse SUV die er van 1961 tot 1980 op de markt was. De geruchten van eerder deze week blijken dus te kloppen.
De Volkswagen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.