Europees Parlement steunt ban op verbrandingsmotoren per 2035

Het Europees Parlement steunt een EU-voorstel om de CO2-uitstoot van nieuwe auto’s per 2035 volledig naar nul te brengen. Daarmee komt er een harde deadline voor de conventionele verbrandingsmotor.

De Europese Commissie presenteerde in juli vorig jaar een plan voor de toekomstige uitstooteisen, waarin als belangrijkste punt naar voren kwam dat per 2035 nieuwe auto’s volledig uitstootvrij moeten zijn. Het plan moest nog wel worden gesteund door het Europees Parlement. Dat is nu een feit. In 2035 is het dan effectief gedaan met verbrandingsmotoren die fossiele brandstoffen verstoken. De voorzitter van de Europese Commissie gaf vorig jaar al aan dat het ‘aan de autofabrikanten is om hun productie en toekomstplannen hierop aan te passen’.
Het plan dat vorig jaar is gepresenteerd, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.