NCAP: Assistentiesystemen Nissan Qashqai en Volkswagen ID5 heel goed

Euro NCAP heeft de rijhulpsystemen van vier modellen op de snelweg aan uitgebreide beproevingen onderworpen. De Nissan Qashqai en Volkswagen ID5 slaagden met vlag en wimpel voor de tests. De Polestar 2 wist zijn eind vorig jaar behaalde matige beoordeling te verbeteren, maar er was minder goed nieuws voor de Jaguar i-Pace.

Euro NCAP voert naast botsproeven ook uitgebreide tests uit waarin het veiligheidssystemen van auto’s onder de loep neemt. Eind vorig jaar nam de Europese tak van veiligheidsinstituut de semi-autonome systemen van zeven auto’s op de snelweg onder de loep. De Hyundai Ioniq 5 en de Polestar 2 wisten daarbij niet te overtuigen. De Polestar 2 mocht zich samen met een drietal modellen die voor het eerst aan NCAP’s Highway Assistance-tests worden onderworpen opnieuw bewijzen. Euro NCAP beoordeelde de Nissan Qashqai, Polestar 2, Volkswagen ID5 en Jaguar i-Pace op twee hoofdgebieden: Assistance Competence …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.