Mazda 323 F vs. Hyundai Scoupé – Uit de Oude Doos

Aan betaalbare coupés was in de jaren 90 geen gebrek. We zetten er precies dertig jaar geleden twee bij elkaar, de Hyundai Scoupé en de Mazda 323 F (een vijfdeurs met een coupé-achtig voorkomen), om eens te kijken welke van deze twee de beste keuze was als je ook nog een beetje een praktisch inzetbare auto wilde.

Hyundai was begin jaren 90 nog een merk dat nog veel voor zich te winnen had in Europa. Tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit het straatbeeld, toen was dat nog wel anders. Met de Scoupé zetten de Zuid-Koreanen een auto neer die het merk een aardige imagoboost moest geven. Een leuk gelijnde coupé voor een schappelijke prijs. ‘Veel voor weinig’, daar zijn wij Nederlanders vaak gek op. De Scoupé was dan ook betrekkelijk succesvol in ons land. In topjaar 1991 werden er 1.552 van verkocht. Ondertussen beleefde de Mazda 323 zijn hoogtijdagen, met 1990 als absoluut topjaar. Dat jaar werden er maar liefst 16.142 323’s verkocht. Dat was zeker niet alleen aan de reguliere 323 te danken, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.