Industrie achter gestolen en omgekatte auto’s in kaart gebracht

Het stelen, strippen en omkatten van auto’s is een levendige ‘industrie’ met heuse ‘fabrieken’. Een nieuw onderzoek, uitgevoerd in opdracht van het onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap, schijnt meer licht op deze schaduwpraktijken.

Het is algemeen bekend dat gestolen auto’s nogal eens worden gestript voor onderdelen, worden omgekat of gebruikt worden om schadeauto’s op discutabele wijze een tweede leven te geven. Hoe dat in de praktijk georganiseerd wordt, is minder duidelijk. Het onderzoek in opdracht van Politie en Wetenschap geeft meer inzicht. Men is in Nederland gestuit op heuse ‘strip- en omkatfabrieken’, waar georganiseerde criminaliteit soms verweven is met ogenschijnlijk ‘normale’ bedrijfsvoering. Concrete aantallen worden niet genoemd, maar er is een aardig beeld van deze ‘fabrieken’ en de mensen die erachter zitten.
Locaties …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.