Een derde van Nederlanders ervaart ‘fileschaamte’

Staat het schaamrood je op de kaken als je in de file staat? Fileschaamte is een ding en een derde van de Nederlanders blijkt daar last van te hebben. Dat blijkt uit door Panelwizard onder 1.097 Nederlanders in loondienst uitgevoerd onderzoek in opdracht van Acties.nl.

Maar liefst 32 procent van de werkende Nederlanders blijkt last te hebben van fileschaamte. Daarbij blijken vrouwen zich eerder te schamen voor in de file staan dan mannen. 36 procent van de ondervraagde vrouwen geeft aan last te hebben van fileschaamte. Bij mannen ligt dit percentage op 29 procent. Met name jonge vrouwen (18-29 jaar) zouden het moeilijk vinden om hun collega’s na aan de dagelijkse autopolonaise te hebben deelgenomen hun collega’s onder ogen te komen (48 procent). Onder jonge mannen litg dit percentage op 33 procent. Over de gehele linie geldt dat ‘fileschaamte’ afneemt naarmate de leeftijd vordert. Zo geeft nog slechts 19 procent van de vrouwen van 60 jaar of ouder soms …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.