Bentley Bentayga EWB: meer van hetzelfde

Bentley introduceert een nieuwe variant van de Bentayga. Het gaat niet om een nieuwe motorversie, maar daadwerkelijk om een nieuwe carrosserievariant. Dit is de Bentley Bentayga EWB, een extra lange Bentayga waarin vooral de achterpassagiers nog meer in de watten worden gelegd dan in het reeds bekende model.

De komst van de Bentley Bentayga Extended Wheelbase (EWB) komt niet als een verrassing. Al in 2016 doken de eerste geruchten op over de komst van een Bentayga met een extra grote wielbasis en al vroeg in 2021 is een al eens een in testkostuum gestoken extra lange Bentayga gesnapt. Toch is het enerzijds opmerkelijk dat Bentley de Bentayga een verlengde versie geeft. Van de Audi Q7 bestaat immers ook geen verlengde versie. Anderzijds: auto’s met een overdaad aan ruimte op de achterbank passen natuurlijk prima bij Bentley’s filosofie en dergelijke verlengde modellen zijn in onder meer China ook nog eens behoorlijk populair. Geef Bentley eens ongelijk. Vorig jaar verkocht het wereldwijd 14.659 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.