Maakt sedan een comeback? ‘Perfect voor groot rijbereik’

Ooit waren de straten bezaaid met sedans, maar tegenwoordig gaan we liever voor een hatchback, stationwagen of SUV. Toch staat de sedan misschien wel aan de vooravond van een heuse comeback. Dat suggereert Mercedes-Benz’ hoofd van aerodynamica.

In het ‘premium’-hoekje worden er nog wel sedans verkocht, maar voor de rest is het er hier in Nederland wel een beetje mee gebeurd. De meer praktische hatchbacks en stationwagens wonnen de afgelopen twintig jaar steeds meer terrein. Onlangs viel er daarom weer een ‘slachtoffer’ onder de sedans, met het verdwijnen van de Volkswagen Passat Sedan. Volgens Teddy Woll, hoofd aerodynamica bij Mercedes-Benz, staat de sedan juist aan de vooravond van een comeback. Woll is van mening dat de aerodynamische voordellen van een sedan ervoor gaan zorgen dat fabrikanten de carrosserievorm weer …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.