Langdurige verkeershinder op A12: tot in 2024 werk aan Galecopperbrug

Verkeer tussen Arnhem en Utrecht moet rekening houden met langdurige hinder op de Galecopperbrug (A12) bij Utrecht. Die ondergaat vanaf juni een grootschalige renovatie, die tot diep in 2024 duurt.

Kabels van de uit de jaren 70 stammende Galecopperbrug zijn versleten en nopen tot grootschalig werk. Dat gaat tot ver in 2024 duren, verwacht Rijkswaterstaat. Het werk begint op maandag 13 juni. Vanaf dan geldt permanent een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur en zijn bovendien drie hoofdrijbanen en twee parallelrijbanen versmald. Die versmalling en beperkte snelheid zijn volgens woordvoerder Johan de Boer van Rijkswaterstaat hard nodig, om werkruimte te creëren. Op de op één na drukste brug van Nederland (220.000 passanten per dag) worden de tuien van het zuidelijke brugdeel vervangen. Verwachting is dat het werk gaat zorgen voor ernstige verkeershinder voor verkeer richting …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.