Automarkt Duitsland: Fiat 500e populairste EV

In Nederland zijn in april 7,4 procent minder auto’s verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar, maar in Duitsland lieten de autoverkopen in april in grotere dip zien. Een goede aanleiding om door te nemen hoe de Duitse automarkt er in april uitzag.

De Duitse automarkt is een interessante, al is het maar omdat hij zo sterk afwijkt van de Nederlandse. In Duitsland zijn in april 180.264 nieuwe auto’s geregistreerd, een stevige 21,5 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Kijken we naar de eerste vier maanden van dit jaar, dan blijven de registraties (806.218 stuks) in Duitsland 9 procent achter bij die in dezelfde periode vorig jaar. Vrijwel alle automerken kregen fikse klappen te verduren, waaronder de Duitse. Het enige Duitse automerk dat zijn verkopen zag toenemen was Porsche, al was de groei met 3,9 procent naar 2.093 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.