Sinistere collectie: alle AMG Black Series bij elkaar

Je zou het niet zeggen als je het kleurrijke gezelschap op deze pagina’s bekijkt, maar de ziel van de zes AMG Black Series die we bijeen hebben gebracht, is zo zwart als de nacht. Een verslag van een rit uit de buitencategorie.

Van het circuit naar de openbare weg. Veel autofabrikanten claimen dit te hebben gerealiseerd, maar vooral bij high-performance-modellen wordt dit (te) vaak geroepen. De directies die jaar in, jaar uit miljoenenbudgetten voor de autosport goedkeuren, willen immers ook de bevestiging krijgen dat het geld goed wordt besteed. In het geval van de SLK 55 Black Series is er echter geen woord van gelogen, want hierbij diende een hoogst bijzondere autosportdeelnemer als inspiratiebron. We hebben het over een auto die zelfs Formule 1-wereldkampioenen achter zich heeft weten te laten, namelijk de safety car die wordt ingezet in de hoogste klasse van de autosport.
AMG ontwikkelde ooit een speciale …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.