Max Verstappen wint eerste Grand Prix van Miami

Max Verstappen won vandaag de eerste Grand Prix van Miami. In een spannende slotfase wist hij Ferrari-coureur Charles Leclerc achter zich te houden, waarmee de Nederlander verder inloopt op de Monegask in het coureurskampioenschap.

De race in Miami leek vrij stabiel te verlopen voor Verstappen, die in de eerste ronden al vrij snel de leiding overnam van Leclerc. Een safetycar in de slotfase van de race zorgde toch nog voor de nodige opschudding. Pierre Gasly raakte Lando Norris, waardoor die laatste in een spin terecht kwam en uit de race lag. Daardoor zat Leclerc weer dicht op Verstappen. Na een aantal spannende momenten consolideerde de Nederlander zijn leidende positie en kon Leclerc niet meer achterop komen.
Voor Verstappen markeert de race in Miami de 23e overwinning van zijn carrière. Door zijn zege en het behalen van de snelste ronde verkleint Verstappen de achterstand op Leclerc tot 19 punten: Leclerc staat …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.