Kwalificatie Miami: Pole voor Leclerc

Charles Leclerc begint de Grand Prix van Miami vanaf pole position. Zijn teamgenoot Carlos Sainz staat naast hem, met Max Verstappen en Sergio Pérez op de tweede startrij.

Ferrari-coureur Charles Leclerc klokte in Miami een 1.28,796 en was daarmee krap twee tienden sneller dan zijn Spaanse teammaat. Het was voor de WK-leider de derde pole van het seizoen. Sainz was uiteindelijk maar vijf duizendste sneller dan de tijd die Verstappen in zijn enige poging klokte, maar het bracht hem wel een broodnodig goed resultaat.
Het leek er even op dat Max Verstappen kans had op pole, maar uiteindelijk waren de twee Ferrari’s hem toch te snel af. Verstappen start de Miami Grand Prix zondag vanaf de derde startplaats. In zijn laatste poging ging de regerend wereldkampioen in de fout. Zijn ronde uit de pits verliep al rommelig. Zo haalde teammaat Sergio Pérez in en moest hij …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.