Fiat Tipo – Back to Basics

Tien. Dat is het aantal Tipo’s dat Fiat dit jaar tot het moment van schrijven verkocht. Vorige maand rolde er zelfs slechts één exemplaar de showroom uit! Waar ligt dat aan? Tijd om de basisversie van de gefacelifte Tipo onder de loep te nemen en te kijken in hoeverre je nog waar voor je geld krijgt bij de Italianen.

Fiat Tipo 1.5 Hybrid 130 DCT-7 Street
€29.990
Ai, die vanafprijs is om mee te beginnen niet misselijk. Een nieuwe Tipo kost je tegenwoordig op een haar na 30 mille. Ter vergelijking: vier jaar geleden kon je nog een nieuwe Tipo krijgen voor onder de 20 mille. Maar tijden veranderen en alle nieuwe auto’s zijn aanmerkelijk duurder geworden, dus ook bij Fiat. Wat echter vooral niet helpt voor de hoogte van de vanafprijs is dat Fiat de basismotoren van de Nederlandse prijslijst trapte. Nu levert het merk alleen nog de 130-pk 1.5 Hybrid in de Tipo, een mild-hybride aandrijflijn. Daarbij krijg je wel meteen een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.