Eerste rijtest Ineos Grenadier – zo rijdt de ‘nieuwe’ oude Defender

Met het verdwijnen van de oude Land Rover Defender zag miljonair en 4×4-liefhebber Sir Jim Ratcliffe zich min of meer genoodzaakt in de aanval te gaan. Daarmee werpt hij zich op als beschermheer van een specifiek stuk automobiel erfgoed: de pure, onversneden terreinauto. Zie hier de Ineos Grenadier.

We gaan terug naar 2017. Na een middagje modderbaden in één van zijn vele 4×4’s hangt Ratcliffe zijn donkergroene waxcoat aan de kapstok in de lokale pub ‘The Grenadier’. Samen met zijn terreinrijdende vrienden worden de avonturen van die dag besproken. Onder het genot van een slok Greene King Grenadier Best Bitter en een hap Beef Wellington rijst het idee om zelf een old skool terreinbeul te gaan bouwen, omdat Land Rover al een paar jaar eerder had aangekondigd dat de Defender uit productie zou gaan. Nu moet je weten dat Ratcliffe met zijn onderneming Ineos een succesvol ondernemer is in de petrochemische industrie en vanuit die functie ook contacten heeft in de auto-industrie. Het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.