Volvo V40 – Facelift Friday

De V40 mag gerust een succesnummer genoemd worden voor Volvo. Een opvolger kwam er alleen nooit, in plaats daarvan steelt de XC40 nu de show bij Volvo. Toch zijn we de V40 allerminst vergeten en staat hij nu in de spotlights bij ‘Facelift Friday’. In 2016 kreeg het model namelijk een facelift waarbij voornamelijk de koplampen op de schop gingen.

Om dat succes te illustreren: alleen al in Nederland verkocht Volvo ruim 55.000 exemplaren van de V40 in een periode van acht jaar. Volvo had de modelaanduiding in 2012 weer van stal gehaald na het afscheid van de eerste V40 in 2006. Een opvolger van dat model kan deze V40 niet genoemd worden, die rol was voor de V50. Deze tweede V40 verving op zijn beurt in feite de C30, S40 en V50. Na de facelift in 2016 gingen de verkoopcijfers behoorlijk omlaag, maar dat komt vooral omdat de bijtellingsregels vanaf 2016 werden aangescherpt en de V40 een stuk minder interessant werd voor zakelijke rijders. Die klanten konden toen bij Volvo terecht voor de V60 D6 plug-in hybrid.
Terug naar de V40: het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.