Volkswagen ID3 GTX komt met facelift in 2023

De Volkswagen ID3 GTX, ofwel de sportieve topversie van de ID3, komt in 2023. De introductie van het model valt dan samen met de facelift van de ID3.

Dat belooft Volkswagens Martin Hube tegenover onze Engelse collega’s van AutoExpress. De ID3 GTX is al aangekondigd in de vorm van de Volkswagen ID.X, het matzwarte prototype dat een jaar geleden werd onthuld. Ten opzichte van die auto verwachten we een paar wijzigingen, ook op technisch vlak. Zo krijgt de uiteindelijke versie naar verluidt wat minder vermogen dan de 333 pk sterke concept-car. Wel blijft het de eerste en enige tweemotorige ID3. Hoogstwaarschijnlijk wordt de aandrijflijn direct overgeheveld uit de ID4 (en ID5) GTX. Dat betekent nog altijd 299 pk en een accu van 77 kWh. ‘GTX’ is …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.