Tien procent in EU verkochte auto’s is elektrisch

Van de ruim 2,2 miljoen nieuwe personenauto’s die in het eerste kwartaal van dit jaar in de Europese Unie zijn verkocht, was 10 procent voorzien van een volledig elektrische aandrijflijn. Het aandeel van EV’s is daarmee bijna verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar, zo blijkt uit data die de Europese brancheorganisatie van de auto-industrie (ACEA) vrijgeeft.

In de eerste drie maanden van dit jaar zijn in de Europese Unie 2.245.976 nieuwe personenauto’s geregistreerd, 12,3 procent minder dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Volledig elektrische auto’s hadden een aandeel van 10 procent in de registratiecijfers, zo blijkt uit data van ACEA. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 224.145 nieuwe EV’s geregistreerd, 53,4 procent meer dan in diezelfde periode vorig jaar. In Roemenië nam de verkoop van volledig elektrische auto’s met maar liefst 408 procent toe tot 2.108 exemplaren. In Frankrijk met bijna 43 procent en in Duitsland met 29,3 procent.
Daarmee heeft de elektrische auto de plug-in hybride, goed voor een aandeel van 8,9 procent, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.