Automarkt Noorwegen: 80 procent elektrisch

Nederland geldt als een van de Europese markten waar autofabrikanten graag als eerste hun elektrische modellen introduceren. Ook Noorwegen krijgt op dat vlak geregeld een voorkeursbehandeling. Met name Chinese merken als BYD, Seres en Xpeng zetten in Europa als eerste voet aan wal in het Scandinavische land. Het is dan ook hoog tijd de Noorse automarkt onder de loep te nemen.

Uit cijfers van het OpplysningsrÃ¥det for Veitrafikken (OFV) blijkt dat er in Noorwegen in april 9.725 nieuwe personenauto’s zijn geregistreerd. Dat waren er 26,1 procent minder dan in april vorig jaar en het brengt het aantal dit jaar in Noorwegen gekentekende nieuwe personenauto’s op 42.067 stuks. De verkopen in de eerste vier maanden van dit jaar blijven daarmee 15 procent achter bij die die van vorig jaar. Het aandeel elektrische auto’s in de registraties is enorm.
Van de ruim 9.700 in april geregistreerde nieuwe personenauto’s in waren er 7.207 volledig emissievrij. Het gaat dus om auto’s met een elektrische aandrijflijn of met een brandstofcel aan boord. Dat betekent dat emissievrije …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.