Willys-Overland Jeep (1952) – Liefhebber Gezocht

Het is Bevrijdingsdag en welke auto past daar nou beter bij dan de Willys ‘Jeep’? 77 jaar geleden was dit natuurlijk dé auto die je als Nederlander wilde zien voorbijkomen. Dit exemplaar was er toen niet bij, maar doet in ieder geval sterk denken aan het echte werk!

Bij Bevrijdingsdag denken we natuurlijk vooral aan de echte helden van de bevrijding: de heldhaftige mensen die – vaak vanaf de andere kant van de wereld – naar Nederland kwamen om ons te verlossen van de Duitse bezetter. In het geval van de Amerikanen was er ook nog een vierwielige ‘held’, de Willys MB. Mede dankzij deze sterke, eenvoudige en betrouwbare offroader (onder licentie ook als Ford GPW gebouwd) waren de Amerikaanse soldaten heel mobiel en dat speelde uiteraard een belangrijke rol in het succesvol verlopen van de bevrijding. De oer-Jeep is een regelrecht icoon en gelukkig is Nederland heel wat exemplaren rijk. Vandaag rijden er onder meer in Wageningen ongetwijfeld weer enkele …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.