Stellantis boekt meer omzet ondanks verkoopdaling

Stellantis schrijft zwarte omzetcijfers over het eerste kwartaal, ondanks een toch vrij forse verkoopdaling. Het moederbedrijf van merken als Peugeot, Opel en Fiat verwacht over heel het jaar meer winst te boeken dan vorig jaar.

Stellantis boekte in het eerste kwartaal een omzet van €41,5 miljard, 12 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het profiteerde van verkoop van auto’s uit duurdere segmenten, maar ook van gunstige valuta-effecten en van prijsverhogingen. Stellantis noemt nog geen winstcijfer, maar houdt vast aan de verwachting dat de winst voor aftrek van onder meer belastingen dit jaar met meer dan 10 procent stijgt. Het concern verlaagt wel de verwachtingen voor de omzet in Europa en Noord-Amerika vanwege problemen in de toeleveringsketen door de oorlog in Oekraïne. Andere autofabrikanten kampen daar ook mee.
Stellantis leverde in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 1,4 miljoen voertuigen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.