OPEC verhoogt olieproductie beperkt, prijs aan pomp blijft hoog

De OPEC-landen verhogen de olieproductie iets, maar aan de pomp hoeven automobilisten geen wonderen te verwachten. De prijzen blijven voorlopig hoog. Het gaat namelijk om een beperkte productieverhoging.

De grote olieproducerende landen van oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland houden vast aan een beperkte verhoging van de productie. Daardoor komt er waarschijnlijk nog geen einde aan de hoge olieprijzen. Automobilisten zullen aan de pomp voorlopig dus veel moeten blijven betalen voor benzine en diesel. De OPEC+, zoals de alliantie wordt genoemd, vergaderde donderdag onder leiding van Rusland. Het kartel verhoogt de olieproductie in juni, net als in mei, met 432.000 vaten per dag. Daarmee verandert de OPEC+ niet van koers, terwijl analisten zich openlijk afvragen of het überhaupt wel gaat lukken om zoveel olie te leveren. De meeste grote olielanden worstelen namelijk met …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.