Kan Verstappen de Amerikaanse show stelen? – Vooruitblik GP Miami

Mede dankzij de Netflix-hit Drive to Survive lijkt de Formule 1 eindelijk vaste voet op Amerikaanse bodem te krijgen. Naast Austin is daarom de Grand Prix van Miami aan de kalender toegevoegd. In een uitverkocht huis zullen de organisatoren er alles aan doen om er een great show van te maken.

Het circuit: op zoek naar glamour
Ja, er waren in de jaren 80 en 90 Formule 1-races in onder meer Long Beach, Phoenix en Indianapolis. Maar écht warm liep het publiek er nooit voor. De Amerikaanse autosportfans zijn eerst en vooral verknocht aan het kijken naar Nascar-bolides die urenlang bumper aan bumper linksaf bulderen: spektakelwedstrijden met veel kabaal, veel crashes, veel herstarts en tientallen leiderswisselingen. Vaak wordt pas in de allerlaatste ronde beslist wie er wint.
Tsja, probeer dan maar eens uit te leggen waarom er in de Formule 1 maar een paar teams om de zege kunnen vechten en waarom er soms slechts een handvol auto’s in dezelfde ronde finisht. Tel daarbij het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.