Ferrari SP48 Unica: nieuw en uniek

Ferrari heeft een splinternieuw model gepresenteerd dat zijn naam eer aandoet. Maak kennis met de SP48 Unica, een auto waar er inderdaad maar ééntje van komt. Daarmee bewijzen de Italianen maar weer dat als je genoeg geld neertelt, je feitelijk alles kunt kopen.

In opdracht van een ongetwijfeld prima in de slappe was zittende klant heeft Ferrari op basis van de F8 Tributo een one-off gemaakt. De SP48 Unica – waarvan het SP-deel van zijn naam staat voor Special Project – heeft in grote lijnen de proporties van de auto waarmee hij zijn basis deelt, al is het gros van de carrosserie volledig opnieuw ontworpen. Opvallende details zijn er genoeg. Zo heeft de SP48 in tegenstelling tot de F8 Tributo geen openingen in de voorschermen die de koplampen optisch verlengen. In plaats daarvan krijgen de kijkers van de SP48 openingen aan de onder- en zijkant. Samen met een anders …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.