Volvo ziet verkopen sterk afnemen

Volvo heeft in april aanzienlijk minder auto’s verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar. Volgens het merk heeft dat minder met de vraag naar auto’s, maar meer met de beschikbaarheid van onderdelen te maken.

Volvo verkocht in april wereldwijd 47.150 auto’s, zo’n 25 procent minder dan in diezelfde maand vorig jaar. Vegen we de verkoopcijfers van Volvo over de eerste vier maanden van dit jaar bij elkaar, dan komen we uit op 195.445 dit jaar verkochte auto’s. In de eerste vier maanden van 2021 verkocht Volvo ruim 21 procent meer auto’s. Volvo wijdt de lagere cijfers onder meer aan lockdowns die in China zijn ingevoerd als gevolg van de coronapandemie. Daarnaast heeft ook Volvo natuurlijk last van de beschikbaarheid van  halfgeleiders. De fabrikant verwacht dat het in de tweede helft van dit jaar minder last van deze tekorten ondervindt.
Van de 47.150 auto’s die Volvo in april wereldwijd wist te …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.