Volkswagen Groep verdubbelt nettowinst ondanks lagere verkoopcijfers

De Volkswagen Groep spekte de kas in het eerste kwartaal goed ondanks de gestegen prijzen van grondstoffen als metalen. Een mechanisme om prijswijzigingen mee af te dekken leverde €3,5 miljard op. Verder verdiende het concern met name veel geld op Bentley en Porsche, bij de ‘massamerken’ daalde de omzet daarentegen.

In totaal leverde Volkswagen in het eerste kwartaal van 2022 met 1.012.100 auto’s wereldwijd 25,6 procent minder auto’s af dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. De omzet daalde met €15 miljard tegenover €17,6 miljard een stuk minder hard in diezelfde periode. Onder meer door de goede winsten bij de luxemerken en een verdere verbetering van de kostenefficiëntie verdubbelde de nettowinst van Volkswagen van €3,4 miljard in het eerste kwartaal van 2021 naar €6,7 miljard in de eerste drie maanden van dit jaar.
Bij de merken Volkswagen, Seat en Skoda vielen behoorlijke klappen. Daar daalde de omzet namelijk met €3 miljard. Wel ging de gemiddelde verkoopprijs voor auto’s omhoog …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.