Nissan Laurel (1986) – In het Wild

Het merk Nissan associeer je in Nederland niet met grote sedans. In de jaren ’80 stond er wel eentje bij ons op de prijslijst: de Laurel. Dankzij AutoWeek-lezer HarmenA staat dat model nu voor het eerst in de spotlights in deze rubriek!

De grote broer van de Laurel, de Cedric, passeerde al eens eerder de revue in ‘In het Wild’. Dat model leverde Nissan alleen nooit officieel in Nederland. De Laurel stond van 1983 tot 1989 wél op de Nederlandse prijslijst. Dit exemplaar is een Laurel van de vijfde generatie en komt uit 1986. De C32, zoals de vijfde generatie Laurel intern aangeduid wordt, was tevens de zwanenzang voor de Laurel in Europa. Het model werd hier opgevolgd door de Nissan Maxima.
Nissan had voor de Laurel alleen zescilinders op de prijslijst staan. Gezien het formaat van de sedan, ruim 4,6 meter in de lengte, is dat ook niet heel …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.