‘Brandstofprijzen langer hoog door EU-boycot Russische olie’

De brandstofprijzen staan nog altijd zeer hoog, maar nu lijkt er nog een extra tegenvaller aan te komen. De EU wil onder meer Russische olie gaan boycotten en deskundigen denken dat dit voor langdurige hogere prijzen kan gaan zorgen.

De brandstofprijzen worden mogelijk niet direct veel hoger bij een olieboycot, maar het helpt niet voor de langere termijn. Marktdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers en ING-econoom Rico Luman denken dat de olieprijs nu al hoger is omdat wereldwijd al rekening werd gehouden met een boycot van olie uit Rusland. Als die boycot er dan uiteindelijk is, kan het prijseffect meevallen. Wel zeggen beide experts dat de ontwikkeling van bijvoorbeeld de benzineprijs van veel zaken afhankelijk is. Zo speelt de koers van de dollar mee, maar ook of oliekartel OPEC besluit meer olie op te gaan pompen waardoor het aanbod toeneemt. “Maar als zoals bij dit plan van Brussel het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.