100.000 km met een Mitsubishi Colt – Uit de Oude Doos

Van een kilometerstand van 100.000 km kijken we tegenwoordig totaal niet meer op. 30 jaar geleden heerste echter bij velen nog de gedachte dat een auto met zulke ervaring al aardig op begon te raken. Een ‘marathontest’ met de Mitsubishi Colt moest duidelijkheid scheppen.

De tekst bij onze marathontest uit 1992 omschreef al perfect hoe de perceptie van kilometerstanden destijds begon te veranderen: “Ooit was een auto na zo’n 100.000 kilometer wel op. Nu hoeft een ton niet meer dan een mijlpaal in het autoleven te zijn. Een fabrikant als Mitsubishi verleent zelfs over een dergelijke marathon-afstand al volledige garantie op het mechanische gedeelte. Niet meer dan een reclamestunt? Een compacte Colt moest aantonen dat hij inderdaad zo lang meekan.”
De in 1988 geïntroduceerde Mitsubishi Colt was dus een degelijke auto, althans, daar was Mitsubishi kennelijk zelf behoorlijk van overtuigd. Met uitzondering van de onderdelen die aan normale slijtage onderhevig …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.